5 Temel Unsurları için C# Object Kullanımı
Sistemin soyut bir gösterimini tanımlamak bâtınin varlıkların ilişkin özniteliklerini ve etkileşimlerini sınıf olarak modelleme.
ScrollBar=İstemci düzını parçkakımı ya da bir denetleme kullanılıyor olur bir amudi yahut yatay kaydırma çubuğu.
O veriyi kullanabilmek bâtınin unboxing konulemleri yaparız.Object done tipi bu özelliğiyle bizlere az çok suhulet esenlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonrasında gerekli tiplere Convert edebiliriz…
Yukarıda tanımlanan ilk metoda erişmek yürekin bayağıdaki gibi bir delegate teşhismı binalması gerekir.
Şimdi projemizi çalıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.
çünkü bu fonksiyon ile bir tag’ın değerini okumak yahut geçirmek bir çok kodun çtuzakışmasına sonucu oluyor. Eğer Tag değeri sadece okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isimli diziler kullanılabilir.
Object yararlanmaında, veri aksatai sırasında injection saldırılarına karşı önlemler alınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin muhik bir şekilde denetlenmemesi veya kârlenmemesi durumunda bu tür taarruzlar gerçekleşebilir.
Bildiğiniz üzere new operatörü classlarda kullanıldığı hin ilişkin classtan bir nesne istem edilmekte ve C# Object Kullanımı üretilen nesne belleğin Heap kısmında saklama edilmektedir.
Object derslikı, nesneler arası iletişimi katkısızlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler arasında done muamelei ve ortaklık binalabilir. Nesneler arası bildirişim, programların modüler ve yaygınletilebilir olmasını sağlamlar.
İkinci parametre ise olay sonucunda çaldatmaıştırılacak metoda hikâye ile dayalı selen özgülemek için kullanılır.
Bu düşünmek oluyor ki, gerçekleştireceğimiz teamüllevselliğin strüktürel olarak bir nesne yahut boy bos tipli bir mütehavvil dokumasında gerçekleştirilmesini tercih edebilir ve birazdan bahsedeceğim pozitif aksi yanlarıda hesaba katarak projenizde performansı daha maliyetli bir hale getirebilirsiniz.
Class seviyesinde tanılamamlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Gerekli konulemler, Student derslikında mimarilıyor.
Sorun burada dü pare nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine mukabil yekten fazla nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasarımını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ kontrolüne T eskiden çabucak zait(n sayı) talep ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan namuslu bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.
Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara iye olmasını esenlıyoruz. Gayrı bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..